PREHRANA

SMO TO, KAR JEMO.

vegetables, fruits, food-1085063.jpg

Čas je, da razmislimo o sodobni prehrani in se zavemo, da se lahko z današnjimi zdravstvenimi izzivi spopademo s spremembo prehranjevalnih navad. Tako odločitev za pametnejše prehranjevanje ob pravilni vključitvi maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov ni težka.

 

3 glavni koraki k spremembi prehranjevalnih navad:

  • uživanje več zdravih maščob in izogibanje slabim maščobam;
  • uživanje živalskih beljakovin naravne reje;
  • uživanje sestavljenih namesto enostavnih ogljikovih hidratov ter sadja in zelenjave namesto enostavnih sladkorjev.

 

Z naprednimi prehranjevalnimi smernicami, ki temeljijo na zgoraj opisanem, se lahko uspešno spopademo s številnimi zdravstvenimi izzivi, kot so:

  • kognitivne motnje, vključno z motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) ali brez nje (ADD) in motnje avtističnega spektra;
  • presnovni sindromi, vključno s prekomerno težo, visokim holesterolom, povišano ravnjo trigliceridov, visokim/nizkim krvnim sladkorjem, povišano ravnjo insulina, visokim krvnim tlakom, boleznimi srca in/ali povišano ravnjo leptina;
  • sodobne bolezni, kot so sindrom kronične utrujenosti, toksičnost, fibromialgija;
  • bolezni imunskega sistema in vnetne bolezni, vključno z rakom, avtoimunimi boleznimi, boleznimi prebavil, intoleranco na žita, astmo in artritisom.

Najbolje pri tem je, da je naravna hrana okusna in preprosto jo je pripraviti.

Scroll to Top